Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Pointer of the better student life

Hyvinvointi

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS:

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat kuuluvat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n järjestämän terveydenhuollon piiriin. Porin YTHS:n toimipiste palvelee ainoastaan Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita.

Opiskelijaterveydenhoitajan kautta on mahdollista saada yleis, erikois- ja hammaslääkäripalveluja, laboratorio- ja röntgenpalveluja sekä mielenterveyspalveluja.

Käynnit yleislääkärillä ovat maksuttomia. Laboratorio- ja röntgentutkimukset ovat maksuttomia YTHS:n terveydenhoitajan tai lääkärin lähettämänä. Hammaslääkärimaksut määräytyvät pääsääntöisesti varatun ajan mukaan.

HUOM! Ota opiskelijakortti mukaan käyttäessäsi terveydenhoitopalveluja! Opiskelijoiden loma-aikoina tehtyjä lääkärikäyntejä YTHS ei korvaa.


Opiskelijaterveydenhoitaja:

Porin yliopistokeskuksen opiskelijaterveydenhoitajan vastaanotto on Pohjois-Porin terveysasemalla, Siltapuistokatu 2 (Puuvillan sisäpiha) 2. krs, huone 35.

Vastaanottoajat ajanvarauksella ma-to klo 8-16 pe klo 8-14.15

Muista näyttää voimassaoleva opiskelijakorttisi palveluja käyttäessäsi.

Terveydenhoitaja
Eija Tarri
02-621 3943


Opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöt:

Oletko kokenut häirintää tai onko sinulla muita mieltä painavia asioita liittyen opiskeluyhteisöösi? Asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit (myös facebookissa) tai sähköpostit eivät kuulu Porin yliopistokeskukseen niin kuin eivät muillekaan opiskelu– tai työpaikolle.

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden keskuudestaan on valittu häirintäyhdyshenkilöt. He tukevat ja neuvovat opiskelijoita erilaisissa ongelmatilanteissa. Häirintäyhdyshenkilöt eivät pidä kirjaa yhteyttä ottaneista opiskelijoista ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat myös yhteisömme yhdenvertaisuusvastaavina. Voit ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin erilaisissa mieltä painavissa asioissa:

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöt:

Elmo Sevón elosse(at)utu.fi

Kristiina kristiina.m.laurikainen(at)utu.fi

Nea Talja nmtalj(at)utu.fi

Aapo Nissi aaniss(at)utu.fi


Mitä voin tehdä jos koen häirintää?

1. Yritä ilmaista häiritsijälle – jos suinkin mahdollista – välittömästi ja yksiselitteisesti, että et pidä saamastasi kohtelusta tai saamistasi viesteistä.

2. Pidä kirjaa tapahtumista: merkitse muistiin päivämäärät, kellonajat, tapahtumapaikat ja läsnäolijat.

3. Säilytä todisteet, esim kirjeet ja sähköpostiviestit, tekstiviestit.

4. Ota yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön
- jos häirintä on uhkaavaa, ota yhteys viranomaisiin (poliisi).


HYRRÄ - opiskelijoiden hyvinvointityöryhmä:

Porin yliopistokeskukseen on perustettu opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita pohtiva ja kehitysehdotuksia antava hyvinvointityöryhmä. Ryhmän tarkoitus on käsitellä opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita ja tehdä kehitysehdotuksia opiskelijoiden sidosryhmille.

Jos sinulla on ongelmia tai kehitysehdotuksia opiskeluun tai hyvinvointiisi opiskelijana liittyen, lähetä viesti:

terveysasiat: eija.tarri(at)pori.fi

toimitilapalvelut (tilat, turvallisuus, siivous yms.): palvelukeskus(at)ucpori.fi

muut asiat: toimisto(at)pointerry.fi

Opintopsykologi:

Opintopsykologi Saara Laitinen pitää vastaanottoa Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoille. Opintopsykologi on perehtynyt oppimisen psykologiaan ja opiskelijoiden ohjaamiseen.

Toiminnan tavoitteena on hakea yhdessä opiskelijan kanssa ratkaisuja ongelmiin, jotka voivat ilmetä esimerkiksi:

opiskelu- ja oppimistaidoissa (esim. tenttiin valmistautuminen ja vastaaminen)
opinnäytetöiden kirjoittamisessa
oppimismotivaatioon liittyvissä kysymyksissä
opiskeluun ja oppimiseen liittyvässä ajanhallinnassa


Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan opiskeluun liittyvien ongelmien luonnetta, ja seuraavia tapaamiskertoja on tilanteesta riippuen tavallisesti 1–4.

Opiskelijat voivat sopia tapaamisesta sähköpostitse suoraan opintopsykologin kanssa. Laita viestiisi ainakin lyhyt kuvaus tilanteestasi ja kerro mitä opiskelet ja minkä ikäinen olet. Opintopsykologi vastaa sähköpostiin viikon sisällä. Lähetä viestisi osoitteeseen salait(at)utu.fi.

Opintopsykologin yleisimmin suosittelema apuväline on ns. pomodoro-tekniikka. Monet opiskelijat ovat saaneet siitä paljon apua aloituskynnyksen ylittämiseen, esim. tenttiin lukemiseen tai gradun kirjoittamiseen. Siinä on myös mukana huumoria.


Kirkon oppilaitostyö:

Kirkko haluaa olla läsnä siellä, missä ihmiset elävät arkeaan. Siksi Porin yliopistokeskuksessa toimii opiskelijoita ja henkilökuntaa varten oma diakoni ja pappi.

Heidän puoleensa voit kääntyä, kun:

ote opinnoista, työstä tai muusta elämästä uhkaa livetä
yksinäisyys ahdistaa
parisuhteessa on ongelmia
pohdit elämän mielekkyyttä
tai haluat muuten vaan jutella

Tapaamisiin sopiva tila löytyy Porin seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10 B, katutaso), mutta tapaaminen on mahdollista myös oppilaitoksen tiloissa.

Oppilaitostyön ajankohtaisista asioista ja toiminnasta lisää tietoja myös www.porievl.fi -sivuilta.

oppilaitosdiakoni Johanna Simola
0400 309 771
johanna.simola(at)evl.fi

oppilaitosteologi Heikki Hesso
0400 309 459
heikki.hesso(at)evl.fi


Savuton kampus:

Porin yliopistokeskus kannustaa johtoryhmän (19.5.2015) päätöksellä ja emoyliopistojensa esimerkkiä seuraten työntekijöitään ja opiskelijoitaan terveisiin elintapoihin ja omasta työhyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Yliopistokeskus julistautuu savuttomaksi 1.9.2015 alkaen.

Jaa: