Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Hyvinvointi

Turun yliopiston hyvinvointipalveluista löydät lisätietoa täältä ja TYYn täältä.

Tampereen yliopiston hyvinvointipalveluista löydät lisätietoa täältä ja TREYn täältä.

 

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat kuuluvat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n järjestämän terveydenhuollon piiriin. Porin YTHS:n toimipiste palvelee ainoastaan Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita.

Opiskelijaterveydenhoitajan kautta on mahdollista saada yleis, erikois- ja hammaslääkäripalveluja, laboratorio- ja röntgenpalveluja sekä mielenterveyspalveluja.

Käynnit yleislääkärillä ovat maksuttomia. Laboratorio- ja röntgentutkimukset ovat maksuttomia YTHS:n terveydenhoitajan tai lääkärin lähettämänä. Hammaslääkärimaksut määräytyvät pääsääntöisesti varatun ajan mukaan.

HUOM! Ota opiskelijakortti mukaan käyttäessäsi terveydenhoitopalveluja! Opiskelijoiden loma-aikoina tehtyjä lääkärikäyntejä YTHS ei korvaa.

YTHS uudelle opiskelijalle

YTHS:n tehtävänä on järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalvelut opiskelijoille, edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä edistää opiskeluympäristön ja -yhteisön hyvinvointia. Opiskelijaterveydenhoidon kautta on mahdollista saada yleis-, erikois- ja hammaslääkäripalveluita, laboratorio- ja röntgenpalveluita sekä mielenterveyspalveluita.

YTHS:n palveluista ei enää peritä käyntimaksuja, vaan opiskelijat maksavat nykyään erillisen terveydenhoitomaksun Kelalle lukukausittain. Tämän myötä myös aiemmin maksulliset palvelut, kuten hammaslääkärikäynnit, ovat muuttuneet maksuttomiksi. Terveydenhoitomaksun maksaminen on pakollista kaikille läsnäoleviksi ilmoittautuneille opiskelijoille. Huom! Ennen vuotta 2021 tämä maksu sisältyi yliopisto-opiskelijoiden lukukausi-ilmoittautumismaksuun.

Uuden opiskelijan on tärkeää muistaa ottaa käyttöönsä YTHS:n Self-palvelu. Kirjautumalla Self-verkkopalvelun käyttäjäksi voi hoitaa monia asioita sujuvasti verkossa, saa uusille opiskelijoille suunnatun terveyskyselyn ja pääsee halutessaan ilmaiseen terveystarkastukseen.

Palvelupisteen yhteystiedot:
Yrjönkatu 6B (5. krs; kulku Porinan ovista)
Aukioloajat:
ma – to klo 8-15, pe klo 8-14

Ajanvaraus tapahtuu valtakunnallisten palvelunumeroiden kautta tai SelfChatissa.
Yleis- ja mielenterveyden palvelut:
p. 046 710 1073
Suunterveyden palvelut:
p. 046 710 1085

 


Opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöt

Oletko kokenut häirintää tai onko sinulla muita mieltä painavia asioita liittyen opiskeluyhteisöösi? Asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit (myös facebookissa) tai sähköpostit eivät kuulu Porin yliopistokeskukseen niin kuin eivät muillekaan opiskelu– tai työpaikolle.

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden keskuudestaan on valittu häirintäyhdyshenkilöt. He tukevat ja neuvovat opiskelijoita erilaisissa ongelmatilanteissa. Häirintäyhdyshenkilöt eivät pidä kirjaa yhteyttä ottaneista opiskelijoista ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat myös yhteisömme yhdenvertaisuusvastaavina. Voit ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin erilaisissa mieltä painavissa asioissa:

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöt

Amina Bechqito amina.m.bechqito(at)utu.fi

Aapo Nissi aaniss(at)utu.fi

Kalle Tuominen kalle.k.tuominen(at)utu.fi

Emma Riikonen emma.v.riikonen(at)utu.fi

Mitä voin tehdä jos koen häirintää?

1. Yritä ilmaista häiritsijälle – jos suinkin mahdollista – välittömästi ja yksiselitteisesti, että et pidä saamastasi kohtelusta tai saamistasi viesteistä.

2. Pidä kirjaa tapahtumista: merkitse muistiin päivämäärät, kellonajat, tapahtumapaikat ja läsnäolijat.

3. Säilytä todisteet, esim kirjeet ja sähköpostiviestit, tekstiviestit.

4. Ota yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön
- jos häirintä on uhkaavaa, ota yhteys viranomaisiin (poliisi).

 


HYRRÄ - opiskelijoiden hyvinvointityöryhmä

Porin yliopistokeskukseen on perustettu opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita pohtiva ja kehitysehdotuksia antava hyvinvointityöryhmä. Ryhmän tarkoitus on käsitellä opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita ja tehdä kehitysehdotuksia opiskelijoiden sidosryhmille.

Jos sinulla on ongelmia tai kehitysehdotuksia opiskeluun tai hyvinvointiisi opiskelijana liittyen, lähetä viesti:

toimitilapalvelut (tilat, turvallisuus, siivous yms.): palvelukeskus(at)ucpori.fi

muut asiat: toimisto(at)pointerry.fi

 

 

Opintopsykologi


Opintopsykologi on perehtynyt oppimisen psykologiaan ja opiskelijoiden ohjaamiseen. Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita palvelevat oman emoyliopistonsa opintopsykologipalvelut.

Turun yliopiston opintopsykologi

Tampereen yliopiston opintopsykologi

Opintopsykologitoiminnan tavoitteena on hakea yhdessä opiskelijan kanssa ratkaisuja ongelmiin, jotka voivat ilmetä esimerkiksi:

opiskelu- ja oppimistaidoissa (esim. tenttiin valmistautuminen ja vastaaminen)
opinnäytetöiden kirjoittamisessa
oppimismotivaatioon liittyvissä kysymyksissä
opiskeluun ja oppimiseen liittyvässä ajanhallinnassa
Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan opiskeluun liittyvien ongelmien luonnetta, ja seuraavia tapaamiskertoja on tilanteesta riippuen tavallisesti 1–4.

Opintopsykologin yleisimmin suosittelema apuväline on ns. pomodoro-tekniikka. Monet opiskelijat ovat saaneet siitä paljon apua aloituskynnyksen ylittämiseen, esim. tenttiin lukemiseen tai gradun kirjoittamiseen. Siinä on myös mukana huumoria.

 

 

Kirkon oppilaitostyö

Kirkko haluaa olla läsnä siellä, missä ihmiset elävät arkeaan. Siksi Porin yliopistokeskuksessa toimii opiskelijoita ja henkilökuntaa varten oma diakoni ja pappi.

Heidän puoleensa voit kääntyä, kun:

ote opinnoista, työstä tai muusta elämästä uhkaa livetä
yksinäisyys ahdistaa
parisuhteessa on ongelmia
pohdit elämän mielekkyyttä
tai haluat muuten vaan jutella

Tapaamisiin sopiva tila löytyy Porin seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10 B, katutaso), mutta tapaaminen on mahdollista myös oppilaitoksen tiloissa.

Oppilaitostyön ajankohtaisista asioista ja toiminnasta lisää tietoja myös www.porievl.fi -sivuilta.

oppilaitosdiakoni Johanna Simola
0400 309 771
johanna.simola(at)evl.fi

oppilaitosteologi Heikki Hesso
0400 309 459
heikki.hesso(at)evl.fi

 


Savuton kampus

Porin yliopistokeskus kannustaa johtoryhmän (19.5.2015) päätöksellä ja emoyliopistojensa esimerkkiä seuraten työntekijöitään ja opiskelijoitaan terveisiin elintapoihin ja omasta työhyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Yliopistokeskus julistautuu savuttomaksi 1.9.2015 alkaen.

Jaa: